BEDWANTS

Alles over bedwantsen


BEDWANTS OPSPOREN EN BESTRIJDEN

 

Als u bedwantsen ziet in uw huis of in uw omgeving, dan kunt u er bijna zeker van zijn dat u te maken heeft met een bedwantsenplaag. Elke zichtbare bedwants staat bij een plaag gelijk aan ongeveer 250 bedwantsen (tenzij u zeer veel geluk heeft en bijvoorbeeld 1 niet volwassen bedwants heeft meegenomen of gekregen en dat die wordt waargenomen voordat er eitjes worden gelegd en de plaag een feit is. Bij het minste vermoeden van bedwantsen moet u dus snel en effectief handelen om een plaag te voorkomen.

 

Bij de opsporing en bestrijding kunt u grofweg drie methoden kiezen:

1) zelf bestrijden van bedwantsen met middelen. Een betrouwbare webshop die volledig is gespeciliseerd in het bestrijden van bedwantsen is: de bewants bestrijden.nl webshop. Hier kunt u alles vinden wat u nodig heeft om bedwantsen te bestrijden. Als u weet waar de bedwantsen zitten, en u heeft geen ruimtes waar kinderen spelen en ruimtes die veel gebruikt worden, dan kunt u zelf met bestrijdingsmiddelen aan de slag.

2) u kunt direct een bestrijdingsbedrijf inhuren om uw ruimtes te reinigen van bedwantsen. Ons advies is om dit alleen te doen als u echt overduidelijk last heeft van een plaag van bedwants. Mocht dit het geval zijn, ga dan verstandig te werk en kies een gerenomeerd bedrijf. En bedenk dat de bedwantsen zowel in uw meubels als in uw huis zitten. Het is dus volstrekt zinloos om uw meubels te laten reinigen (met middelen of warmte) en uw huis niet, of andersom.

3) ons advies is om nader onderzoek te laten doen met een bedwantsen-hond (zie hieonder).

 

Bedwants opsporen met hond

Bedwantsen opsporen kan met speciaal daarvoor getrainde honden. De bedwants-hond kan alle stadia van de bedwants opsporen, ook eitjes. Bij 1 enkele bedwants in huis heeft de hond 96% kan deze ook te vinden. Bij meerdere bedwantsen is die kans natuurlijk veel groter, tot 100% bij enkele wantsen. Mocht u dus bedwantsen hebben (en die zijn nagenoeg nooit alleen), dan zal de hond ze vinden en ook precies aanwijzen waar ze zitten. Zo kan bestrijding dus zeer gericht plaatsvinden. Ook lan de hond sporen van bedwantsen ruiken (plekken waar ze gezeten hebben). Op die manier kunt u er achter komen welk traject de webwants heeft afgelegd, bijvoorbeeld door een koffer of tas aan inspectie te onderwerpen.

bedwants speurhond

Hond in actie bij opsporen bedwantsen

Om een hond goed te trainen moet men zich eerst verdiepen in het voorwerp (in dit geval dus de bedwants) waarop de hond op afgericht moet worden. Om een hond goed te trainen moet je eerst de unieke geur van bedwantsen weten en veilig stellen om te gebruiken. Specialistische bedrijven trainen honden met deze geur zodat met die honden bedwantsen opgespoord kunnen worden bij overlast. Dit kan op alle locaties plaatsvinden waar een vermoeden van bedwantsen is.

Een goed getrainde speurhond bedwantsen kan een plaag voorkomen, helpen bij bestrijding en kosten besparend werken. Zodra u denkt of in aanraking met bedwantsen ben gekomen wilt u;

  • Weten waar de bedwantsen zitten.
  • Er zo snel mogelijk vanaf.
  • Tegen de minste kosten van de bedwantsen af.

Als de honden namelijk geen verwijzing van bedwantsen geven, dan hoeven er geen dure verdelgingsmaatregelen genomen te worden. Het komt vaak voor dat mensen bedwantsen aan het bestrijden gaan, terwijl er helemaal geen bedwantsen aanwezig zijn.

Speurhonden kunnen 1 bedwants vinden en op die manier kan bepaald worden waar de bedwantsen precies zitten. Zodra we weten waar de bedwantsen zich bevinden kan er ook gericht bestreden worden waardoor er geen complete huizen, hotels of etages behandeld moeten worden met gif of warmte. Voor de hotels, motels en andere soort instellingen kunnen ook maandelijkse preventieve inspecties uitgevoerd worden met de bedwants honden. Het voordeel hiervan is dat u er boven op zit en dat grote plaag en uitbreiding door uw hele bedrijf of instelling wordt voorkomen. Dit scheelt weer bestrijding door het hele bedrijf, negatieve reclame en er wordt steeds meer door toeristen gekeken of gevraagd of dat er preventief gecontroleerd wordt op bedwantsen.

Voor bedrijven in deze sector bestaat ook een keurmerk voor preventieve controle tegen bedwantsen. Het keurmerk bedwantsen;

De speurhonden geleider bedwantsen is gemachtigd om na een onderzoek een certificaat van 4 weken uit te schrijven waar op staat; wanneer het onderzoek heeft plaats gevonden en wanneer het volgende onderzoek zal plaats vinden. Op deze manier laat de ondernemer, hotel / motel eigenaar zien dat deze begaan is en verantwoordelijkheid neemt voor het probleem bedwantsen en niet het hoofd in het zand steekt. De klant weet dat dit bedrijf er alles aan doet om het probleem bedwantsen aan te pakken. Het keurmerk is een garantie dat de eigenaar dus actief bezig is met bedwantsen en de kans op bedwantsen is bij bedrijven met een keurmerk veel kleiner dan op bedrijven zonder keurmerk (en dus zonder systematische preventieve opsporing van bedwantsen).

 

bedwants opsporen bedwants buisje
Bedwants hond aan het werk Bedwantsen voor training en beloning hond

 

Actiepunt: laat de bedwants hond uw huis of bedrijf doorzoeken

Als u een bedwants heeft gezien, het vermoeden heeft van bedwantsen, of zeker wilt zijn dat u geen bedwantsen heeft in uw woonhuis of bedrijfsruimte, dan kunt u de bedbug hond inschakelen. Via onze site kunt u een aanvraag doen en vervolgens zullen wij (vrijblijvend) contact met u opnemen om de mogelijkheden door te spreken en om te zien of de hond iets kan betekenen in uw situatie.

Zo schakelt u ons in:

1) Stuur een mail naar hond@bed-wants.nl. Vermeld in uw mail uw woonplaats en uw (mobiele) telefoonnummer.

2) De bedwantsen specialist van Eurodogs neemt zsm contact met u op (vaak is dat dezelfde dag, ook 's avonds of in het weekend) om geheel vrijblijvend uw situatie door te nemen. De bedwants expert zal zo gedetaileerd mogelijk met u doornemen wat uw situatie is. Wat zijn uw symptomen? Bent u gebeten door bedbugs? Is een (voornamelijk vrouwelijk) familielid gebeten? Heeft u bedwantsen gezien? Bent u op vakantie geweest? Heeft u hotels bezocht in Nederland of in het buitenland? (via onze kanalen weet de bedwants specialist ook welke hotels in Nederland tot de risicovolle hotels behoren).

3) Samen met u beslissen we of het nuttig is om een inspectie uit te voeren met de bedwants hond.

4) Een inspectie met de hond zal enkele uren in beslag nemen en samen met u bepalen we wanneer de inspectie wordt uitgevoerd. Indien u ons gemaild heeft, zullen wij telefonisch contact met u opnemen en u een prijsindicatie geven. Vervolgens krijgt u schriftelijk een offerte en als die akkoord is komen wij op het afgesproken moment. De prijs / kosten zijn afhankelijk van de grootte van de woning, de specifieke situatie en de geografische ligging (reiskosten).

5) De bedwantsen expert zal samen met de hond vaststellen of u bedwantsen heeft (in alle stadia, ook eitjes) en soms kan ook inzicht worden gegeven in hoe de bedwantsen bij u gekomen zijn (bijvoorbeeld doordat bepaalde kleding is besmet, of doordat er geursporen in een tas of koffer worden vastgesteld). Afhankelijk van de bevindingen zal de bedwantsen specialist u een gericht advies geven om te bestrijden en ook suggesties geven van bedrijven die de juiste expertise hebben.

Wij weten dat elke dag telt bij een mogelijke bedwantsen plaag, en wij zullen er alles aan doen om u goed en snel te helpen.

 

Resultaten bedwants onderzoek met de hond

In december 2012 zijn wij begonnen met het doorzoeken van woningen op de aanwezigheid van bedwants met behulp van de bedwants hond (zie hierboven). Hieronder geven wij weer wat het resultaat is van de onderzoeken met de bedwants-hond, waarbij we per provincie de plaats, het kwartaal (K), en het resultaat van de inspectie naar bedwants vermelden. Wilt u ook een inspectie laten uitvoeren? Stuur dan vrijblijvend een mail naar hond@bed-wants.nl. Wij zullen dan telefonisch de verschillende opties met u doornemen en telefonisch een indicatie van de kosten geven.

De resultaten naar bedwants met de hond zijn grofweg in te delen in de volgende groepen:

- U heeft een plaag van bedwants -> onze inspecteur geeft u concreet advies over hoe u verder zou kunnen gaan. Hij legt u de verschillende opties voor en geeft bedrijven die de bestrijding zouden kunnen uitvoeren. Wij hebben geen enkel belang bij bepaalde bestrijders en geven onafhankelijk advies (in tegenstelling tot andere bedrijven die zowel inspecteren als bestrijden). Ons advies is gebaseerd op uw specifieke situatie (huis, inrichting, geografische lokatie) en de bedwants situatie (aard, omvang, stadia).

- U heeft zeer lokaal bedwants in verschillende stadia (beginnende plaag). Ook hiervoor krijgt u advies. Het directe voordeel van de bedwants inspectie met de hond is dat we de locatie van de bedwants zeer precies kunnen vaststellen. Het kan voorkomen dat er na zo'n inspectie zeer gericht kan worden bestreden (bijvoorbeeld in enkele leidingen, of onder een drempel). Vanzelfsprekend zijn de kosten van een dergelijke bestrijding ook geringer dan van een algehele bestrijding.

- Er worden bedwantsen aangetroffen die zich nog niet hebben kunnen voortplanten / die nog geen eitjes hebben kunnen leggen. U bent dan precies op tijd. Deze bedwantsen kunnen dan worden verwijderd (door een extern bedrijf) en samen gaan we ook nog op zoek naar de herkomst van de bedwants (denk aan tassen of koffers van vakantie, kleding, maar ook steunen die het bed verhogen bij zwangerschap).

- Er wordt geen bedwants aangetroffen. Met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kunnen we uitsluiten dat u bedwants heeft. Onze inspecteur kan u verder helpen om te bepalen waar u dan wel last van zou kunnen hebben. Ook na een bestrijding van bedwants kan de hond worden ingezet om vast te stellen dat u inderdaad van de plaag verlost bent.

 

Bedwants in GRONINGEN

Groningen, K2 2013: bedwants aangetroffen in slaapkamer.

Groningen, K4 2013: slaapkamer, logeerkamer en woonkamer besmet met bedwantsen (=bedwantsplaag).

Groningen, K2 2014: bedwants in slaapkamer.

Bedwants in FRIESLAND

Lemmer, K3 2013: bedwantsplaag in slaapkamer.

Lemmer, K2 2014: geen bedwants aangetroffen bij inspectie.

Wijnjewoude, K2 2014: kinderslaapkamer, en andere kinderslaapkamer besmet.

Bedwants in DRENTE

Coevorden, K2 2016: vlizozolder, rommelkamer, zonnebank, slaapkamer, kasten.

Eelde, K2 2014: bedwants in slaapkamer aangetroffen.

Emmen, K3 2014: bedwantsen in twee slaapkamers.

Emmen, K3 2014: slaapkamer zolder 2 slaapkamers, woonkamer dressoir, bank en tas.

Bedwants in OVERIJSSEL

Almelo, K3 2016: muziekkoffer, bed, achter schotten, slaapkamers, bankstel.

Dedemsvaart, K2 2014: bedwants aangetroffen op zolderkamer, bergruimte, ouderslaapkamer.

Delden, K2 2013: bedwantsen in 2 slaapkamers en zolder.

Delden, K3 2013: bedwants in slaapkamer en logeerkamer.

Enschede, K4 2012: 1 niet-volwassen bedwants aangetroffen in woonhuis. Tas die 6 weken ervoor in het Medisch Spectrum Twente is geweest tijdens opname bevat spoor. Geen plaag. Door inspectie kon de enige bedwants precies op tijd worden verwijderd (voordat plaag zou zijn uitgebroken).

Kampen, K4 2013: bedwants in slaapkamer.

Twello, januari 2013: geen bedwants aangetroffen, wel ander ongedierte aangetroffen door de hond.

Wijhe, K3 2013: bedwants in meerdere slaapkamers en exrta ruimte.

Zwolle, K4 2013: bedwants in slaapkamer aangetroffen door hond.

Zwolle, K2 2016: sportkamer, fitness toestellen, logeerkamer, diverse bedden, wiegje, inloopkast, met bed bugs.

Bedwants in FLEVOLAND

Almere, K2 2013: bedwantsen in slaapkamer en aangrenzende kamer.

Almere, K3 2013: bedwants in slaapkamer en logeerkamer.

Lelystad, K1 2013: bedwants aangetroffen. Besmetting verwijderd, nog geen nieuwe signalen.

Bedwants in GELDERLAND

Ede, K3 2013: bedwants in slaapkamer aangetroffen.

Ermelo, K3 2013: bedwants in slaapkamer en bergkamer.

Hierden, K1 2015: sporen van bedwants in slaapkamers, bedden en zakken.

Nunspeet, K2 2013: bedwantsen in slaapkamer.

Wenum Wiesel, K3 2014: bedwants in slaapkamer.

Zutphen, K2 2014: bedwants in twee slaapkamers.

Bedwants in UTRECHT

De Bilt, K3 2015: bedwantsen in twee kinderslaapkamers, stoelen en bed ouderslaapkamer.

Driebergen, K3 2016: zolder, bedden.

Groenekan, K3 2014: bedwantsen in 4 slaapkamers.

Hoogland, K2 2016: kinderslaapkamer, bedje, bed ouders.

Leusden, K2 2014: bedwants in slaapkamer en in stoel woonkamer.

Nieuwegein, K2 2013: bedwantsen in 2 slaapkamers.

Nieuwegein, K2 2016: zolder, slaapkamer met bed bugs. Bed en kledingkast ook besmet.

Soest, K3 2016: bedden, stoelen, zakken beddengoed.

Zeist, K2 2013: bedwantsen op gehele 1 verdieping (3 kamers/zolder).

Bedwants in NOORD-HOLLAND

Amsterdam, K2 2013: bedwants aangetroffen in slaapkamer.

Amsterdam, K3 2013: besmetting in souterain + slaapkamer.

Amsterdam, K3 2013: bedwants in slaapkamer.

Amsterdam, K3 2014: bedwants in logeerkamer.

Amsterdam, K3 2014: slaapkamer en bank in woonkamer.

Kudelstaart, K4 2013: bedwantsen in slaapkamer aangetroffen.

Naarden, K2 2014: sporen van bedwantsen op twee matrassen, matrassen verwijderd, verder geen bestrijding nodig.

Oosterhout, K1 2013: bedwants aangetroffen. Bestrijding in gang gezet.

Bedwants in ZUID-HOLLAND

Bergambacht, K1 2013: bedwants aangetroffen. Besmetting verwijderd, nog geen nieuwe signalen.

Bergschenhoek, K1 2014: bedwantsen in ouderslaapkamer

Capelle aan den IJssel, K4 2013: bedwants in slaapkamer.

Capelle aan den IJssel, K1 2014: op zolderkamer, zolderluik, ouderslaapkamer, kinderslaapkamer bedwantsen aangetroffen bij inspectie.

Gorichem, K4 2013: besmetting bedwants in slaapkamer en zijkamer.

Delft, K1 2014: slaapkamer-infectie met bedwants.

Den Haag, K3 2013: bedwantsen in drie (slaap)kamers.

Den Haag, K4 2013: slaapkamer ouders en dochtertje besmet.

Den Haag, K3 2014: bedwants in slaapkamer en bank woonkamer.

Den Haag, K4 2014: slaapkamer en zolder besmet.

Den Haag, K1 2015: verwijzingen in slaapkamers, banken woonkamer en bed logeerkamer.

Den Haag, K1 2016: meerdere slaapkamers bed bugs, kinderbed, mand met kleding.

Klaaswaal, K1 2013: geen bedwants aangetroffen, bewoners gerust gesteld en geld uitgespaard voor verder onderzoek / bestrijding.

Krimpen aan den IJssel, K1 2015: sporen bedwantsen op bedden en kledingrek. Bedwantsen in bed slaapkamer.

Leiden, K1 2013: geen verwijzing en tot op heden ook geen bericht dat er wel bedwantsen zijn. Geld voor bestrijding bedwants uitgespaard.

Oud-Beijerland, K1 2014: bedwants in slaapkamer.

Roelofarendsveen, K1 2014: bedbugs in kinderkamer en grote slaapkamer.

Rotterdam, K3 2013: bedwants in slaapkamer aangetroffen.

Rotterdam, K3 2014: slaapkamer besmet.

Rotterdam, K1 2015: verwijzingen op slaapkamers, bedden, logeerkamer, zolder.

Ter Aar, K3 2013: bedwantsen in hele huis (3 kamers en schuur).

Zevenhuizen, K4 2013: bedwants in twee slaapkamers.

Zevenhuizen, K2 2014: ouderslaapkamer, kinderslaapkamer, kinderslaapkamer met zolder besmet.

Bedwants in ZEELAND

nog geen inspecties

Bedwants in NOORD-BRABANT

Alphen, K3 2014: zolder en slaapkamer.

Bergen op Zoom, K3 2013: bedwantsen in twee slaapkamers en bergruimte.

Berghem, K2 2013: bedwantsen aangetroffen in twee slaapkamers.

Breda, K1 2013: geen bedwants aangetroffen.

Eindhoven, K3 2013: bedwantsen besmetting in slaapkamer.

Helmond, K2 2013: bedwants aangetroffen in slaapkamer en koffer.

Rijen, K3 2015: bedwants op CD's, bed, boeken, kasten, dozen.

Rosmalen, K2 2013: bedwantsen in slaapkamer.

Sint-Michielsgestel, K3 2013: bedwants in slaapkamer aangetroffen.

Sint-Oedenrode, K4 2013: slaapkamer ouders en zoon besmet met bedwantsen.

Tilburg, K3 2014: slaapkamer en zolder.

Vierlingsbeek, K1 2013: inspectie met hond heeft bevestigd dat eerdere bestrijding van bedwants succesvol is geweest.

Waalre, K3 2015: kinderslaapkamer, bed ouders vol bedwants.

Waalwijk, K3 2014: 3 slaapkamers met bedwants vastgesteld met de honden-inspectie.

Waalwijk, K3 2015: zolder en bed.

Bedwants in LIMBURG

Born, K1 2014: bedwantsen in slaapkamer.

Geleen, K4 2015: bedwants slaapkamer bed.

Heel, K2 2014: bedwants in ouderslaapkamer, logeerkamer 1, logeerkamer 2, woonkamer.

Maastricht, K3 2015: woonkamer, stoel. Meerdere slaapkamers op meerdere verdiepingen.

Roermond, K2 1013: bedwants in slaapkamer.

Stein, K1 2014: ouderslaapkamer, kinderslaapkamer 1, kinderslaapkamer 2 allemaal besmet.

Venlo (Belfeld), K3 2015: bedwants gevonden in bed, zakken beddengoed, kampeerspullen.

Bedwants in België

Brussel: K3 2015: inspectie met hond toont bedwantsen aan in logeerkamer en ouderslaapkamer.

 

Bedwantsen bestrijden met bestrijdingsmiddelen

Er zijn diverse soorten bestrijdingsmiddelen om bedwantsen te bestrijden. Dat kan in de eerste plaats met 'contact bestrijdingsmiddelen'. Dit zijn middelen waarbij de bedwants dood gaat als hij met het bestrijdingsmiddel in aanraking komt. Nadeel is dat vaak alleen de volwassen badwantsen getroffen worden en dat eitjes en larven van bedwantsen niet geraakt -en dus niet gedood- worden. Ook zullen alleen badwantsen die daadwerkelijk met het middel in aanraking komen dood gaan. Omdat bedwantsen zich vaak verschuilen zullen dus niet alle wantsen verdwijnen. Met een bestrijdingsspray kun je beter op moeilijke plekjes komen (zoals in stopcontacten, in spleten enzovoorts). Een ander voordeel van de spray is dat het relatief goedkoop is (ongeveer 10 euro) en dat je bij een klein aantal bedwantsen wel kunt proberen of ze met een bestrijdingsspray weg zijn te krijgen. Klik hier om een spray te kopen om bedwants te bestrijden.

Naast contact bestrijdingsmiddelen zijn er speciale bestrijdingsmiddelen op de markt die juist de eitjes en larven aanpakken. Deze zijn moeilijker te vinden en dus wordt er veel bestrijdingsmiddel gebruikt dat niet direct op de eitjes en larven van de bedwants terecht komt (en misschien wel op ongewenste plekken). Een ander nadeel van bestrijdingsmiddelen gericht op eitjes en larven is dat het enige tijd duurt voordat de bedwantsen uitgeroeid zijn omdat de volwassen bedwantsen nog in leven blijven. Een andere vorm van bestrijdingsmiddelen gericht op het bestrijden van bedwantsen zijn 'poedermiddelen'. Deze worden vaak bij de schuilplaatsen van bedwantsen aangebracht. Indien de bedwants met het poeder in aanraking komt gaat hij ook dood. Nadeel van deze middelen is dat ze ook deels giftig zijn voor mensen (oa de component silicium).

 

Bedwantsen bestrijden met warmtebedwants

Gespecialiseerde bedrijven die bedwantsen bestrijden doen dat vaak met verwarming. Hier wordt de hele ruimte waar de bedwantsen zijn verwarmd tot een temperatuur waarbij alle stadia van de bedwants (ei, larf, volwassen wants) dood gaan; dit is rond de 60 graden Celsius. Chemische middelen doden vaak alleen de volwassen bedwantsen en niet de eitjes. Voordelen van deze manier van bedwantsen bestrijden is dat er geen chemische middelen achter blijven, dat alle stadia worden aangepakt en dat door de warmte ook moeilijk bereikbare plekken worden meegenomen. Deze techniek om bedwantsen te bestrijden wordt veel in hotels toegepast, maar is minder geschikt voor bestrijding van bedwantsen in huis. In reguliere slaapkamers zijn te veel spullen aanwezig die een temperatuur van 60 graden nieet kunnen verdragen (kunststoffen).

 

Plan van aanpak bedwantsen bestrijden

1) Stel eerst met zekerheid vast dat u last heeft van bedwantsen. Kijk bij symptomen bedwants wat de indicatoren hiervoor zijn. Als u zelf de bedwantsen kunt waarnemen is het vaak al veel te laat, u heeft dan inmiddels last van een bedwantsen-plaag. Veel beter is het om bij het geringste vermoeden te proberen om bedwantsen op te sporen met speciaal getrainde honden. Bij de links treft u bedrijven aan die bedwantsen opsporen met honden.
2) Voorkom erger. Bedwantsen kunnen zich door kieren verplaatsen naar aangrenzende ruimtes, zelfs naar de buren. Grenzen de ruimtes waar u bedwantsen heeft vastgesteld aan buren (bijvoorbeeld ruitjeshuis of flat), waarschuw die buren dan. Dit is allereerst in het belang van die buren, maar secundair ook in uw eigen belang. Als de bedwantsen namelijk bij uw buren zijn, en u heeft ze bestreden, kunnen ze weer terug komen. U bent dan weer terug bij af en u heeft wederom last van bedwantsen. Voorkom erger heeft ook betrekking op de ruimtes binnen uw eigen woning. Zorg ervoor dat de bedwantsen zich niet kunnen verspreiden.
3) Speelgoed en kleding wassen op een temperatuur van meer dan 60 graden, hierdoor sterven de bedwantsen in alle stadia. Om bedwantsen te bestrijden met warmte kunt u de besmette goederen ook in de wasdroger doen. Als het om veel materiaal gaat (beddengoed / matrassen) die ook besmet zijn met bedwantsen kunt u deze ook in zakken pakken en in de auto leggen en vervolgens de auto in de zon zetten. Als in de auto ook een temperatuur van meer dan 60 graden bereikt wordt zullen de bedwantsen dood gaan.
4) Behandel de ruimte waar de badwantsen zijn. In eerste aanleg zou u kunnen proberen om de bedwantsen te bestrijden met bestrijdingsmiddelen. Mocht dat niet lukken dan zou u een professioneel bestrijdingsbeedrijf kunnen inschakelen.

 

Voorkomen van bedwantsen

Bedwants Amerika
Afbeelding: bedwantsen in Amerika

 

Weitech bedwants verjager 45 m2 Weitech bedwants verjager 140 m2 Weitech bedwants verjager 352 m2
Weitech-Bedwants-verjager-klein Weitech-Bedwants-verjager Weitech-Bedwants-verjager-groot

Deze bedwants verjager van Weitech heeft een bereik van 45 vierkante meter en is geschikt voor kleine ruimtes in huis. Het apparaat verspreidt een geluid met zeer hoge frequentie (ultrasoon), waardoor bedwantsen en ander ongedierte wegblijft.

Klik hier om de Weitech 45 te kopen (prijs € 14,95)

Deze bedwants verjager van Weitech heeft een bereik van 140 vierkante meter en is geschikt voor de meeste ruimtes in huis. Het apparaat verspreidt een geluid met zeer hoge frequentie (ultrasoon), waardoor bedwantsen en ander ongedierte wegblijft.

Klik hier om de Weitech 140 te kopen (prijs € 39,95)

Deze bedwants verjager van Weitech heeft een bereik van 352 vierkante meter en is ook geschikt voor ruimtes groter dan 140 vierkante meter. Het apparaat verspreidt een geluid met zeer hoge frequentie (ultrasoon), waardoor bedwantsen en ander ongedierte wegblijft.

Klik hier om de Weitech 352 te kopen (prijs € 59,95)